Animák Braček jelenček v kinách

Animovaný film Braček jelenček Zuzany Žiakovej si tento rok odniesol z Fest Anče Čestné uznanie za majstrovské zvládnutie fázovej animácie a tradičný príbeh prepojený so surrealistickými prvkami. Pokiaľ si ho ešte nestihol vidieť, od 6. októbra budeš mať šancu. Mieri totiž do kín v rámci Projektu 100 ako predfilm k dokumentu Martina Kollára  5 October.

06_bracek jelencek

Samotný autor o svojom výnimočnom dokumentárnom filme povedal: „Je to príbeh môjho 52 – ročného brata Jána, ktorý zistil, že by mal podstúpiť komplikovanú riskantnú operáciu. Lekári mu predpovedali 50% -nú šancu na prežitie, ak operáciu podstúpi, a len 10% -nú, ak ju neabsolvuje. Každý z nás pravdepodobne už premýšľal, ako by chcel stráviť posledné dni svojho života. Ján sa tento čas rozhodne stráviť na bicykli.

Zuzana Žiaková vytvorila baladický film taktiež o láske a smrti, no inšpirovaný starým ľudovým príbehom o bračekovi a sestričke. Súrodenci žijú bezstarostný život v chalúpke na okraji lesa, až kým do ich života nevstúpi smrť. Rozhodnú sa utekať o život, lenže pred smrťou niet úniku. Jedine, ak čistá súrodenecká láska rozdúcha iskričku súcitu v ľadovom srdci samotnej kráľovnej Smrti… „Som veľmi rada, že film Braček jelenček sa vďaka Projektu 100 dostane k slovenským divákom. Už sa teším na ich dojmy a ohlasy, “ prezradila režisérka Zuzka Žiaková.

https://vimeo.com/136500118