Hľadáme dobrovoľníkov a dobrovoľníčky!

Zaujíma ťa, ako vzniká filmový festival a chceš sa podieľať na jeho realizácii?
Fascinuje ťa animovaná tvorba, rôzne techniky animácie a jej presahy do iných oblastí?
Chceš byť súčasťou Fest Anče a spoznať animátorov a animátorky z celého sveta?

Pridaj sa k nám do tímu!
Fest Anča hľadá šikovných dobrovoľníkov a dobrovoľníčky.

Kedy?  26. – 30. jún 2019
Kde?  V Žiline.
Kam sa máš ozvať, ak máš otázky? dobrovolnici@festanca.sk
Dokedy môžeš poslať prihlášku? Do pondelka 10. júna 2019!
Aké sú podmienky? PODMIENKY
Ak sa chceš rovno záväzne prihlásiť, môžeš vyplniť nasledovný formulár: FORMULÁR

Čo Ťa čaká

Dobrovoľníčky a dobrovoľníci na Fest Anči sú veľmi dôležití, pretože sú prví, na ktorých návštevníci na festivale natrafia. Aj vďaka skvelým dobrovoľníkom a dobrovoľníčkam sa tento rok uskutoční už 12. ročník Fest Anče. Dobrovoľníctvo na Fest Anči má veľa podôb:

Infoš/ka Budeš vybavovať akreditácie, predávať lístky, „pípať“ ľudí na premietania, predávať merch a strážiť úschovňu, stanové mestečko alebo výstavu. Možno vyzdobíš priestory konania festivalu, pomôžeš pri inštalácii výstavy, pri chystaní rautov pred záverečným ceremoniálom, pomôžeš s uprataním priestoru a budeš asistovať počas tvorivých workshopov. Ideálna pozícia, ak ťa baví kontakt s ľuďmi a aktivity z každého rožku trošku.

Premietač/ka – Tvojou úlohou bude asistovať stagemanagerom pri premietaní filmov. Vyžaduje to základné technické schopnosti, ale neboj sa, zaškolíme ťa.

Makač/ka – Ak sa chceš počas festivalu dostať aj trochu do formy, toto je pozícia pre teba. Prenášanie, zdvíhanie, montovanie, skladanie a rozkladanie bude tvoj job.

Dobrovoľník/čka pracuje denne 6 hodín podľa dohodnutého pracovného rozpisu a zvyšok dňa sa môže venovať festivalovému programu. Na Fest Anči sa stále niečo deje od rána až do noci, a preto treba rátať aj s príležitostnou výpomocou organizátorom aj mimo vopred stanovený rozpis.

Výhody

Získaš voľný vstup na Fest Anču 2019 pre seba aj pre Tvojho kamaráta či kamarátku a prekvapko od Fest Anče. Máš možnosť uplatniť svoje osobité schopnosti v praxi, nadobudnúť nové známosti a kontakty a získať skúsenosti s realizáciou filmového festivalu. Ak máš vlastnosti ako šikovnosť, zodpovednosť, flexibilita a nebojíš sa improvizovať, Fest Anča bude pre teba zážitkom leta! Uvidíš filmy, aké v kinách nepremietajú, a odreaguješ sa na koncertoch, workshopoch a pod… V prípade potreby Ti radi vystavíme potvrdenie o dobrovoľníckej činnosti na festivale, ktoré si na škole môžeš uplatniť ako odpracovanú prax. Radi Ti poskytneme i referencie pre budúceho zamestnávateľa, ktoré mu vytvoria predstavu o Tvojich schopnostiach a skúsenostiach.

Užitočné info

Prvé povinné inštruktážne stretnutie s dobrovoľníkmi a dobrovoľníčkami sa bude konať v STREDU 26. 6. 2019 o 14:00 v Žiline v kultúrnom centre na Stanici Žilina – Záriečie, kde sa dozvieš podrobné informácie o priebehu festivalu a rozdelení konkrétnych pracovných úloh. Ubytovanie na Fest Anči je možné v stanovom mestečku priamo v areáli Stanice Žilina-Záriečie, kde sú sprchy aj toalety. Festival dobrovoľníkom a dobrovoľníčkam zabezpečuje pitný režim, raňajky a jedno teplé jedlo denne. 

Stačí sa prihlásiť, prísť do Žiliny koncom júna a uvidíš a zažiješ veľké veci!