Stratený vo vesmíre? Volaj Hviezdny taxík!

star-taxi-hugo

Do kín smeruje dobrodružný príbeh malého Huga a roztržitého taxikára Peppina „Hviezdny taxík“. Film už precestoval viac ako 20 festivalov, uspel v zahraničí a aj doma. Na Fest Anči totiž získal distribučnú cenu Anča D Award spoločnosti Film Europe Media Company. A práve vďaka tomu je od 24. novembra v kinách ako predfilm k nórskej rodinnej snímke “Akcia Arktída“ (r. G. Bøe-Waal).

Veselý animák vytvorili Juraj Krumpolec a Igor Derevenec na motívy rozprávky majstra detských kníh Gianniho Rodariho. „Snažili sme sa pretaviť dielo svetoznámeho autora tak, aby bola zachovaná hravosť a humor, ktoré jeho príbehy majú a zároveň tam dať niečo vlastné a súčasné,“ prezradil v rozhovore s RTVS režisér filmu Juraj Krumpolec.

Hugo cestou zo školy zažije čosi, čo si ani v najlepšom sne nevieme predstaviť. Narazí na Peppina, ktorý ho v zázračnom taxíku zoberie na nádherný kozmický výlet a vyrozpráva mu neuveriteľný príbeh o tom, ako sa stal intergalaktickým taxikárom a ako stretol svojho prvého mimozemského pasažiera. „Hviezdny taxík“ je krátky film, ktorý poteší nielen deti, ale aj dospelákov. Pripravte sa na veľkú dávku dobrodružstva, hravej fantázie a príjemného humoru.

Réžia:  Juraj Krumpolec
Scenár: Juraj Krumpolec, Igor Derevenec, Anton Šulík
Hudba: Peter Dudák, Tomáš Sloboda
Film nahovoril: Richard Stanke
Výtvarné návrhy: Juraj Krumpolec, Igor Derevenec
Animácie: Matej Mazák a Adam Belis