Fest Anča 2019 privíta kultovú animátorku Candy Guard

Fest Anča 2019 začína s predstavovaním čestných hostí svojho 12. ročníka. Prvou z hostiek, na ktorú sa môžete tešiť koncom júna v Žiline, je britská animátorka a spisovateľka Candy Guard. Na festivale predstavíme výber z jej tvorby. Zároveň jej bude patriť piatkový Masterclass a bude aj členkou hlavnej festivalovej poroty v súťaži o Anča Award 2019.

Candy Guard preslávili vtipné dialógy a komické postrehy v 13 oceňovaných krátkych animovaných filmoch pre Channel 4, BBC a MTV. Ich spoločným menovateľom sú zábavné a komplexné ženské hrdinky – čím sa jednoznačne napája na tohtoročnú festivalovú tému “Identita”.

Najviac na seba Candy upozornila animovaným sitcom Pond life, ktorý vytvorila pre Channel 4 a ktorý prekvapuje a teší divákov po celom svete kombináciou jednoduchej kresby a sofistikovaných scenárov. Jeho očarujúco mrzutá protagonistka Dolly Pond sa stala feministickou hrdinkou.

Candy vytvorila i mnohé reklamné kampane, je autorkou románov, kreslených príbehov, detských kníh a scenárov. O scenáristike prednáša študentom animácie v Spojenom kráľovstve i v zahraničí.

Na Fest Anči 2019 uvidíte okrem iného 11 jej krátkych animovaných filmov a výber najlepších častí z Pond Life.

Festivalové akreditácie na 12. Fest Anču si môžete kúpiť už teraz na našom webe.

Medzinárodný festival animácie Fest Anča 2019 finančne podporil Audiovizuálny fond.