Ocenenia

Anča Award

Anča Award je medzinárodná súťaž animovaných filmov do 30 minút, ktoré vznikli za posledné dva roky. V roku 2018 bolo na festival prihlásených 1 626 filmov. Snímky v kategórii medzinárodná súťaž bude hodnotiť trojčlenná medzinárodná porota.

V posledný deň festivalu, 1. 7. 2018, o 16.00 sa v Novej synagóge dozvieme meno výhercu Anča Award, ktorý získa 800 €.

Anča Student Award

Už po piaty raz udelí Fest Anča v rámci medzinárodnej súťaže aj cenu za najlepší študentský film za posledné dva roky. Filmy v hlavnej súťaži, ktorých autori sú študenti, sa budú uchádzať aj o Anča Student Award. Víťazný študentský film vyberá medzinárodná porota.

V posledný deň festivalu, 1.7. 2018, o 16.00 sa v Novej synagóge dozvieme meno víťaza študentskej ceny Anča Student Award, ktorý vyhrá 400 €.

Anča Music Video Award

Anča Music Video Award je medzinárodná súťaž animovaných videoklipov, ktoré vznikli za posledné dva roky. Do tejto špeciálnej kategórie bolo v roku 2018 vybraných 24 videoklipov. O víťazovi rozhoduje medzinárodná porota.

V posledný deň festivalu, 1. 7. 2018, o 16.00 sa v Novej synagóge dozvieme meno víťaza, ktorý vyhrá 400 €.

Anča Kids’ Award

Aj tento rok bude na Fest Anči udelená cena za najlepší animovaný film pre deti. Do medzinárodnej súťaže animovaných filmov pre deti sú zaradené najlepšie detské animáky, ktoré vznikli za posledné dva roky. A keďže dospeláci (ako vieme) ničomu nerozumejú, víťazný film vyberie špeciálna detská porota!

V posledný deň festivalu, 1.7. 2018, o 16.00 sa v Novej synagóge dozvieme meno víťaza ceny Anča Kids’ Award, ktorý vyhrá 400 €.

Anča Slovak Award

Na jedenástom ročníku Fest Anče nebude chýbať udelenie ceny za najlepší slovenský animovaný film, ktorý vznikol za posledné dva roky. Do slovenskej súťaže bolo tento rok vybraných 12 krátkych animovaných filmov. Cenu Anča Slovak Award podporil Literárny Fond.

V posledný deň festivalu, 1.7. 2018, o 16.00 sa v Novej synagóge dozvieme meno víťaza ceny Anča Slovak Award, ktorý vyhrá 1000 €.

Anča D Award

Fest Anča v spolupráci s mediálnou spoločnosťou Film Europe Media Company udelia slovenskému krátkemu animovanému filmomu  špeciálnu distribučnú cenu Anča D Award. Ocenený film sa tak dostane priamo do slovenských kín ako predfilm distribučných titulov spoločnosti Film Europe. Slovenskí animátori, držíme vám palce!

Game Days Pitching Session Award

Game Days Pitching Session ponúka tvorcom a študentom možnosť predstaviť svoje interaktívne multimediálne projekty. Účastníci budú prezentovať rozpracované projekty pred odbornou porotou zloženou z vydavateľov, ktorí neustále hľadajú nové projekty. Odmenou im budú nielen hodnotné skúsenosti, ale aj vecné ceny.

Fest Anča Game Jam Award

Game Jam na Fest Anči je plánovaný v rozsahu 48 hodín Pred festivalom bude ohlásená nosná téma tohto ročníka. Zloženie tímov bude vždy pozostávať z prihlásených herných tvorcov a prihlásených grafikov a animátorov, ktorí pred začiatkom vytvoria spoločné skupiny. Výsledné diela budú počas festivalu prezentované verejnosti a odbornej porote, ktorá vyhlási víťaza. Tešiť sa môžeš na vymakané vecné ceny.